Φασολάκια φρέσκα

ΥΛΙΚΑ

1 Κρεμμύδι μεσαίο

2 ντομάτες γινωμένες

1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ

10 με 15 πατάτες μικρές στρογγυλές 

1 γλυκοπατάτα (προαιρετικά)

1 καρότο μεγάλο (προαιρετικά)

Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού (όχι γεμάτο)

Πιπέρι (στην μύτη του κουταλιού)

Άνηθο 1 κουταλάκι  του γλυκού

Μαϊντανό 1 κουταλιά της σούπας

1 ποτηράκι του κρασιού λάδι

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη (προαιρετικά)

1 μικρό κομματάκι κανέλα ξύλο (προαιρετικά)

3 μπιλάκια μπαχάρι

Φασολάκια κατεψυγμένα  η φρέσκα περίπου 750 γραμμάρια με 1 κιλό

Φασολάκια κατεψυγμένα χάνδρες (1 συσκευασία ) (προαιρετικά)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη.

Λιώνουμε τις ντομάτες στον τρίφτη η στο multi.

κόβουμε το καρότο σε φέτες.

Καθαρίζουμε τις πατάτες και την γλυκοπατάτα

Βραστό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε το λάδι μέσα στην κατσαρόλα  και τα αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε τις πατάτες και τις τσιγαρίζουμε αρκετά (καλύτερα είναι να τσιγαρίσουμε τις πατάτες στο τηγάνι η στο κατσαρολάκι που τηγανίζουμε τις πατάτες για καθημερινή χρήση,έτσι γλιτώνουμε χρόνο.

Αν τσιγαρίζουμε τις πατάτες σε άλλο σκεύος τότε ,μπορούμε να ρίξουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδο στην κατσαρόλα μας που ρίξαμε το λάδι προηγουμένως και έχει κάψει  και τσιγαρίζουμε για περίπου 3 λεπτά ,αμέσως μετά ρίχνουμε μέσα την γλυκοπατάτα  και τα καρότα και τσιγαρίζουμε για ακόμα ένα λεπτό, στο τέλος ρίχνουμε και την ντομάτα , τον  πελτέ, το αλάτι ,το πιπέρι, την κανέλα, το μπαχάρι ,τον άνηθο και το μαϊντανό και τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό ακόμα.

Όταν όλα έχουν τσιγαριστεί τότε ρίχνουμε μέσα τα φασολάκια και μία χούφτα χάνδρες και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπάσει όλα τα υλικά.

Ανακατεύουμε καλά με μία κουτάλα και σκεπάζουμε με το καπάκι και μόλις ξεκινήσει ξανά ο βρασμός κατεβάζουμε την φωτιά στα 3/4 της ρύθμισης του ματιού μας.

Μετά από 20 λεπτά δοκιμάζουμε το φαγητό δηλαδή το ζουμί, τα φασολάκια,το καρότα  και αν το ζουμί θέλει και άλλο αλάτι τότε προσθέτουμε , αν τα φασολάκια και τα καρότα έχουμε μαλακώσει αλλά δεν έχουν γίνει ακόμα τότε είμαστε σε καλό στάδιο γιατί τότε ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τις πατάτες ,ανακατεύουμε ξανά και σκεπάζουμε.

Μετά από περίπου 15-20 λεπτά ξαναδοκιμάζουμε το φαγητό και κυρίως τα φασολάκια και τις πατάτες, αν είναι ευχάριστα στην γεύση τότε είμαστε έτοιμοι ,σβήνουμε το μάτι και κατεβάζουμε από την φωτιά την κατσαρόλα , αλλιώς αφήνουμε για ακόμα 5 με 10 λεπτά.

Σερβίρουμε με φέτα και ψημένο ψωμί και ….ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *