Εναλλακτική στάση ζωής

Εναλλακτική άποψη

Γενικά η εναλλακτική στάση ζωής περιλαμβάνει μια πιο φυσική και πνευματική προσέγγιση της ζωής, διατροφής, ψυχολογίας αλλά και ιατρικής. Μεταφυσική, βότανα, γιατροσόφια, φυσική διατροφή, εναλλακτικές θεραπείες (ομοιοπαθητική, βελονισμός, ενεργειακές θεραπείες, κρυσταλλοθεραπεία, Ρέικι, Yoga, κλπ) αποτελούν κομμάτια αυτής της προσέγγισης.

Είναι μια φιλοσοφία και στάση ζωής που συναντάμε περισσότερο σε χώρες της Ανατολής, χωρίς όμως να αποκλείει τους πολυάριθμούς ακόλουθούς της ειδικά την τελευταία δεκαετία στον δυτικό κόσμο, με την Ρωσία να βρίσκεται κάπου στο ενδιάμεσο διατηρώντας πολλά κομμάτια της έντονα από τις επιρροές της Κίνας αλλά συνδυάζοντας τα με τον δυτικό πιο ορθολογιστικό και επιστημονικό τρόπο  σκέψης.

 Η αγχώδης καθημερινότητα με τους απίστευτα γρήγορους και αιτητικούς ρυθμούς της, η αποξένωση, η μόλυνση του περιβάλλοντος, η αύξηση των ψυχικών νοσημάτων καθώς και των αυτοάνοσων έχουν οδηγήσει τον κόσμο να ψάχνει εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης της ζωής.

Η βιβλιογραφία ατελείωτη, τα σεμινάρια πολυάριθμα και οι ιστοσελίδες υπεράριθμες πάνω στο θέμα.

Στην συγκεκριμένη θεματική ενότητα θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε, με επιφύλαξη πάντα, όσα περισσότερα κομμάτια της μπορούμε, προτείνοντας ταυτόχρονα βιβλιογραφία για να κάνει κανείς την δική του έρευνα.

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *